Bitcoin valas

Bitcoin Whale – mikä on Crypto-Valas?

Termiä “whale” eli valas käytetään usein kuvaamaan niitä crypto- ja Bitcoin-maailman isoja pelaajia, joilla on niin syvät taskut, että he voivat yksistään jo vaikuttaa markkinoiden liikkeisiin. Käytännössä siis “valas” tarkoittaa sellasita krypto- tai Bitcoin-osoitetta, jossa on suuria summia valuuttaa.

Miksi puhutaan sitten valaista? Koska koko markkina on meri ja me pienet sijoittajat olemme pieniä kaloja. Sinttejä suorastaan. Aallot ovat markkinan eli meren liikettä.

Crypto Whale -pelurit saavat halutessaan aikaan näitä aaltoja. He voivat ostaa ja myydä satoja tuhansia Bitcoineja kerrallaan. Tavallisesti näin isot kaupat eivät tapahdu suoraan samalla tavalla pörssin kautta kuin sinä ja minä käymme kauppaa, vaan erityisillä vaihtosopimuksilla joko suoraan myyjältä ostajalle tai sitten yhteistyössä kryptopörssin kanssa. Näin siis etenkin silloin, jos ison kokoluokan ostoksella tai myynnillä ei haluta tahallaan vaikuttaa kryptovaluutan hintaan. Muutenhan esimerkiksi 100 000 BTC:n läväyttäminen suoraan laitaan voisi tiputtaa hintaa useilla, jopa kymmenillä, prosenteilla.

Crypto Dolphin tai Bitcoin-delfiini?

“Whale” eli valas on monelle tuttu termi, mutta tiedätkös mikä on Bitcoin Dolphin? Jos 0,1 BTC:n tai vaikka 1 BTC:n omistaja on vielä pieni kala, niin valaista puhutaan silloin, kun omistus on joitakin satoja tai tuhansia Bitcoineja (tai samankaltainen määrä muuta kryptovaluuttaa). Esimerkiksi 1000 BTC:n omistajalla on kieltämättä jo paljon valuuttaa hallussaan, ei tällaista lompakkoa voida vielä laskea valaaksi. Siksi keskisuurten omistajien luokkaa kutsutaankin usein delfiineiksi.

Manipuloivatko valaat markkinaa?

Sitä on paha todistaa tällä hetkellä. Isot instituutiot ja muut jättiomistajat voivat tietysti heiluttaa markkinaa niin halutessaan. Riippuen myyjän tarkoitusperistä, tavallisesti on kuitenkin kannattavampaa myydä omistuksiaan pikkuhiljaa heiluttamatta markkinaa liikaa – eikä tahallaan tiputtaa hintaa ja myydä 100 000 BTC:tä yhdellä rysäyksellä.

Bitcoin tai Crypto Whale siis voi manipuloida markkinaa, mutta aivan kaikilla omistajilla tähän ei ole tarvetta tai halua.

Cryptocurrencies: 13.839
Markets: 1.050
Marketcap: 2,37 T (6,79%)
24h Vol: 121,01 B
BTC Dominance: 51,71%