Bitcoin kurssi nyt

Löydät tämän hetken ajankohtaisen Bitcoin-kurssin nyt reaaliajassa alta. Arvo annetaan tavallisesti Yhdysvaltain dollareissa ja se määrittyy maailman eri kryptöpörssien painotetusta keskiarvosta.

Reaaliaikainen Bitcoin kurssi nyt päivittyy ylle CoinMarketCap-sivuston kautta. Alta löytyvä graafi tulee Coingecko-sivuston kautta, joten hinta voi erota hieman (eri pörsseissä hinta voi hetkellisesti vaihdella).

Bitcoin kurssi nyt
CoinPriceMarketcapVolume (24h)Change (24H)Price Graph (7D)

Siirry pörssiin

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin eli BTC on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta. Se syntyi vuonna 2008, kun Satoshi Nakamoto -nimimerkillä toiminut henkilö julkaisu BTC-kryptovaluutan.

Kryptovaluutta tarkoittaa kryptografisesti salattua digitaalista valuuttaa. Ne pohjautuvat pääasiassa lohkoketjuteknologiaan, jonka avulla valuutta ja sen toiminnot hajautetaan koko verkon kesken. Bitcoin on siis hajautettu kryptovaluutta.

Mikä vaikuttaa Bitcoin-kurssiin?

Kysyntä ja tarjonta. Ainakin periaatteessa. Aivan samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeilla ostajat määrittävät paljonko ovat valmiita maksamaan Bitcoinista ja myyvät määrääväät millä hinnalle he ovat valmiita myymään omistustaan. Kun nämä kaksi kohtaavat, kurssi muodostuu. Käytännössä tilanne ei ole ihan niin yksinkertainen, sillä suuret ostajat voivat vielä tällä hetkellä vaikuttaa Bitcoinin arvoon tekemällä isoja kertaostoja tai kertamyyntejä. Kurssi on siis alttiimpi manipulaatiolle kuin esimerkiksi perinteisten osakkeiden pörssikurssi.

Kuinka paljon kurssi vaihtelee?

Mahdoton vastata. Viime aikoina kurssi on ollut aiempaa vakaampi, mutta silti päivittäiset heitot voivat olla jopa yli kymmenen prosentin luokkaa. Aikaisemmin nähtiin useamman kymmenen prosentin heittoja ylös ja alas jopa päivässä. Tulevaisuutta on mahdoton ennustaa, mutta lienee odotettavissa, että päivittäiset muutokset tulevat jatkossakin olemaan useita prosentteja kerrallaan.

Onko Bitcoin arvokkain kryptovaluutta?

Kyllä. Ainakin vielä artikkelin kirjoitushetkellä. CoinMarketCap.com -sivuston mukaan Bitcoinin kokonaismarkkina-arvo on noin 168 780 miljoonaa (siis melkein 169 miljardia) dollaria. Toiseksi suurin kryptovaluutta tällä hetkellä on Ethereum, jonka kokonaisarvo on vain hieman yli 20 miljardia. Kolmantena on XRP eli Ripple, jonka kaiken kierrossa olevan kryptovaluutan arvo on hieman alle 13 miljardia.

Miten ostan Bitcoinia?

Lue erillinen oppaamme aiheesta miten ostaa Bitcoin ja mistä. Käytännössä aloittelijalle helpoin tapa on rekisteröityä yhteen suosituista kryptopörsseistä – esimerkiksi erittäin suosittuun Coinbaseen tai suomalaiseen Coinmotioon. Rekisteröitymisen jälkeen yksinkertaisesti talletat tilillesi rahaa tai lisäät luottokorttisi tiedot, valitset paljonko ostat Bitcoinia ja vahvistat ostoksen muutamalla napin painalluksella.

Mikä on pienin määrä mitä voin ostaa?

Mitään rahallista alarajaa ei ole periaatteessa olemassa. Periaatteessa voit ostaa siis Bitcoinia ja useimpia muita kryptovaluuttoja vaikka yhdella tai kahdella eurolla. Tosin, jos otamme huomioon kaupankäynnin kulut, niin kukaties on järkevämpää ostaa Bitcoinia edes muutamalla kympillä – tai muutamalla satasella.

Tosin yksi BTC jaetaan 100 miljoonaan pienempään yksikköön. Näitä pienempiä yksiköitä kutsutaan satosheiksi. Satoshia ei enää voida jakaa pienempiin osiin, joten se on teoriassa pienin määrä mitä voit omistaa Bitcoinia. Tosin yksi Satoshi on tällä hetkellä 0.0000935051 yhdysvaltain dollaria. Kyllä. Siis selvästi alle yhden sentin. Yhdellä dollarilla saa tällä hetkellä 10 695 satoshia.

Onko Bitcoin hyvä sijoitus?

Sitä ei kukaan tiedä. Se riippuu täysin tämän hetken arvosta ja tulevasta kurssin kehityksestä. Sitä emme voi tietää. Me emme anna sijoitusneuvoja. Siksi suosittelemme sinua tutustumaan Bitcoiniin, lohkoketjuteknologiaan ja muihin kryptovaluuttoihin kunnolla, ennen kuin teet ostopäätöksen.

Bitcoin kurssi nyt on monen asian summa ja yltä löydät tiedon kahden eri lähteen kautta.

Cryptocurrencies: 13.839
Markets: 1.050
Marketcap: 2,37 T (6,79%)
24h Vol: 121,01 B
BTC Dominance: 51,71%