Coinbase Suomi & miten rekisteröinti tapahtuu

Vuonna 2012 Brian Armstrongin, Fred Ehrsamin ja Ben Reevesin perustama Coinbase on turvallinen ja helppokäyttöinen palvelu kryptovaluuttojen ostoon sekä säilytykseen. Päämajaansa San Franciscossa pitävällä yrityksellä on nykyisin noin 15 miljoonaa käyttäjää ja se on yksi suosituimmista, jos ei jo suosituin palvelu käyttäjien määrässä mitattuna kryptovaluuttojen alalla.

Historia

Yritys lähti varsinaisesti kasvuun vuonna 2013 saatuaan 25 miljoonan rahoituksen pääomasijoittajilta ja vuonna 2014 käyttäjiä oli jo miljoonia, koska Coinbase teki sopimuksia rahan siirrosta isojen välittäjien kuten PayPalin kanssa ja bitcoinien osto helpottui huomattavasti sekä samalla luotettavuus lisääntyi suuren yleisön silmissä. Vuonna 2015 Coinbase sai uudessa rahoituskierroksessa 75 miljoonan sijoituksen investointipankeilta ja laajeni samalla Yhdysvalloista muihin maihin. 2016 oli vuorossa laajentuminen alcoineissa ensin Etheriin ja heti seuraavana vuonna yritys sai lisenssejä myös muille valuutoille ja kasvatti valikoimaansa.

Toiminta

Coinbase tekee nykyään yhteistyötä amerikkalaisten viranomaisten kanssa verojen kierron sekä muunlaisen rahanpesun estämiseksi. Se on myös alkanut laajentaa toimintaansa kryptovaluuttojen lisäksi sijoittamalla muihin lohkoketjuteknologian yrityksiin.

Yrityksen tärkeimmät toiminnanalat ovat nykyään Global Digital Asset Exchange (GDAX), jonka avulla voi käydä kauppaa erilaisilla digitaalisilla hyödykkeillä sekä tavallisille käyttäjille suunnattu kryptorahojen välittäminen ja vaihto perinteisiin valuuttoihin.

Helppo käyttää

Yksi syy Coinbasen suosioon lienee sen myös aloittelijalle sopiva helppokäyttöinen käyttöliittymä, joka ei nyi eikä kaatuile ja sivusto on aina käytettävissä kaikkialla, missä on nettiyhteys. Myös turvallinen rahansiirto sekä kumppanien kohtuullisen pienet kulut tilisiirroissa ovat tärkeitä tekijöitä paljon diilejä tekevälle kryptorahojen treidaajalle. Tarvittaessa voi aina myydä pois hallussa olevat bitcoininsa tai ethereuminsa eikä näiden tapahtumien käsittelyssä kulu ikuisuuksia, kuten monessa muussa perinteisessä pankkitoiminnassa.

Coinbase käyttäjällä on mahdollisuus turvallisiin rahansiirtoihin ja tiliin saa kaksivaiheisen autentikoinnin, joka kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön mielenrauhan takaamiseksi. Palvelussa ei kuitenkaan kannata säilyttää kaikkia varojaan, joita ei käytä aktiiviseen kaupankäyntiin, sillä kaikissa nettipalveluissa on aina pieni mahdollisuus menettää sattuman oikusta omaisuuttaan. Pitkän aikavälin säilytykseen on suositeltavaa käyttää turvallisempia keinoja, kuten hardware lompakkoa tai vaikkapa A4 paperiarkkia kassakaapissa.

Kuinka pääsen alkuun? Kuka voi avata tilin?

Coinbasen nettisivuilla on erinomaiset ja selkeät ohjeet kirjautumiseen sekä tilin avaamiseen. Huomioitavaa on, että käyttäjän on todennettava henkilöllisyys, jotta kaupankäynti on ollenkaan mahdollista.

Coinbase on tarkoitettu ihan kaikille ja alkuun pääsemiseksi ei tarvita aiempaa kokemusta virtuaalivaluutoista. Suositeltavaa on toki aloittaa pienemmillä summilla eikä kaikkia säästöjään kannata sijoittaa yhden kortin varaan aivan kuin ei muussakaan riskisijoittamisessa. Suomi on yksi tuetuista maista.

Kaupankäynti

Kryptopörssi on verkkopalvelu kryptovaluutan ostoon ja myyntiin. Pörsseissä vaihdetaan bitcoineja muihin virtuaalivaluuttoihin sekä euroihin tai dollareihin. Kryptopörssit ovat auki 24/7, joten voit treidata juuri silloin, kun itse haluat.

Mitä aktiivisemmin seuraa tapahtumia ja valuuttojen arvojen muutoksia, sitä paremmin pysyy markkinoiden mukana sekä hajulla muutoksista. Suurimmat kryptovaluutat eivät yleensä heilahtele arvoltaan paljoa päivän aikana, mutta tapahtumia riittää silti aina. Välityspalkkioiden vuoksi ei kannata ostaa ja myydä ihan pienissä arvonmuutoksissa, mutta välillä tapahtuu isojakin heilahduksia ja silloin kannattaa olla valppaana.

Olemme käyttäneet Coinbasea jo useamman vuoden ja kokemus on ollut pelkästään positiivinen. Suomi ja suomalaiset ei ole Coinbaselle iso kohdemaa, mutta homma toimii silti meillepäin hyvin. Niin maksujen kuin rahan nostojen kohdalla.

Maksutavat Suomessa

  • Pankkisiirto (SEPA) 1-3 päivää
  • PayPal
  • Luottokortit, jotka tukevat 3D-varmennusta (lähes kaikki suomalaiset)
  • Pankkikortti

Yhteystiedot:
Coinbase
548 Market St #23008
San Francisco, CA 94104

+1 888 908-7930 USA ja muut maat
0808 168 4635 UK

Cryptocurrencies: 13.839
Markets: 1.050
Marketcap: 2,37 T (6,79%)
24h Vol: 121,01 B
BTC Dominance: 51,71%