Altcoin osto & myynti

Mitä ovat altcoinit? Ne ovat nimensä mukaisesti “alternative” eli vaihtoehtovaluuttoja. Vaihtoehtoja Bitcoinille, joka oli ensimmäinen iso kryptovaluutta. Altcoineja on sadoittain erilaisia ja niillä on useita eri käyttötarkoituksia. Isoimpia altcoineja ovat esimerkiksi Ethereum, Ripple, Litecoin, Binance Coin, EOS, Stellar Lumens, Monero ja Cardano. Muita tunnettuja ovat esim. Chainlink ja Zcash.

Siirry pörssiin

Kryptovaluutat TOP-lista
Previous 25
Next 25
CoinPriceMarketcapVolume (24h)Change (24H)Price Graph (7D)

Miten altcoinit eroavat Bitcoinista?

Nimitys altcoin ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisivat millään tavalla “alhaisempia” tai huonompia kuin Bitcoin. Päinvastoin. Moni altcoin on teknologialtaan paljon kehittyneempi kuin Bitcoin. Lisäksi Bitcoin on yksinkertaisesti suunniteltu maksuvälineeksi. Moni vaihtoehtoinen virtuaalivaluutta on tarkoitettu paljon laajempaan käyttöön.

Onkin tärkeää, että ennen sijoittamista, tutustut altcoinin tarkoitukseen ja käyttöön. Mihin esim. DASH tai Zcash on tarkoitettu? Mitä hyötyä on Basic Attention Tokenista tai NEO:sta? Entäs legendaarinen Dogecoin? Ripple esimerkiksi on suunniteltu isojen pankkien välisiin rahansiirtoihin. Pundi X (NPXS token) vastaavasti tähtää siihen, että kryptovaluuttojen käyttö olisi yhtä helppoa ja laajalle levinnyttä kuin luottokortin käyttäminen. Tai oikeastaan laajemmalle, sillä Pundi X -projektin vetäjät haluavat, että kryptovaluutat ovat maailman kaikkien ihmisten käytettävissä.¨

Miksi ostaa altcoineja?

Haluamme uskoa, että suurin syy on Bitcoinin rajallisuus. BTC on yksinkertainen maksuväline. Sen lohkoketju ei tue samanlaista hajautettujen sovellusten (dApps) kehitystä kuin esim. Ethereum-lohkoketju. Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta me ainakin toivomme, että älytalous ja älysopimukset yleistyvät. Siihen tarvitaan lohkoketjuteknologiaa.

Me emme halua sanoa mitä altcoineja itse ostaisimme. Sillä jokaisella on omat mieltymyksensä ja mielipiteensä. Itse ostaisimme sellaisia altcoin-kryptoja, joiden teknologia kiehtoo meitä ja joiden teknologian uskomme yleistyvän. Mitä yleisemmäksi jokin teknologia muodostuu, sitä enemmän sille on kysyntää. Mitä enemmän on kysyntää, sitä arvokkaammaksi kyseiset tokenit muodostuvat.

Lue white paper

Kaikki uskottavat altcoin-projektit julkaisevat omasta kryptovaluutastaan virallisen white paperin. Tämän dokumentin tarkoitus on selittää mihin kyseistä kryptoa käytetään ja mikä on sen toimintamekaniikka ja ajatus. Osa white paper -kirjoituksista on varsin teknisiä, mutta tavallisesti niissä selitetään perusperiaatteet suhteellisen yksinkertaisesti. Me suosittelemme aina lukemaan white paperin ennen altcoinin ostamista.

Muista riski

Altcoin-sijoittaminen on aina riski. Aivan samalla tavalla kuin osakkeiden ja derivaattojen ostaminen ja myyminen. Siksi altcoineihin ei kannata sijoittaa enempää kuin on valmis häviämään. Markkinat ovat volatiilit ja isoja heilahduksia tulee nykyäänkin lähes viikoittain. Ikävä kyllä myös erilaiset bump & dump -toimet (hintamanipulaatio) ovat myös yleisiä pienimmissä altcoin-tokeneissa. Hinnat voivat siis jonkin ryhmän tahallisen toiminnan myötä nousta ensin vahvasti. Kun hinta on ryhmän mielestä tarpeeksi ylhäällä ja sisään on “imetty” tarpeeksi ulkopuolisia, sisäpiiri alkaa myydä omia omistuksiaan. Näin he saavat isot voitot, mutta hinta alkaa jälleen pudota nopeasti ja jäljelle jäävät ulkopuoliset sijoittajat kärsivät isoja tappioita.

Cryptocurrencies: 14.397
Markets: 1.101
Marketcap: 2,51 T (0,46%)
24h Vol: 132,22 B
BTC Dominance: 50,31%