Bitcoin ETF

Spot Bitcoin ETF – miksi sillä on väliä?

Miksi ammattilaiset kaipaavat Spot Bitcoin ETF:ää? Mitä väliä sillä on? Ja mikä sen merkitys on meidän kaltaisillemme retail-sijoittajille?

Bitcoinista (BTC) on tulossa valtavirtaa. Se lienee kaikille selvää, vaikka vielä käyttäjämäärät ovat suhteellisen pieniä.

Maailman suurimmat varainhoitajat, kuten BlackRock ja Fidelity, ovat ryhtyneet lanseeraamaan spot-bitcoin-ETF:iään Yhdysvalloissa. Greyscalen Bitcoin Trustin dramaattisesti kaventuneen NAV-alennuksen perusteella markkinat arvioivat noin 90 prosentin todennäköisyyden, että SEC eli Securities and Exchange Commission hyväksyy tällaisen instrumentin. Mutta miksi markkinoilla on niin suuri tarve spot BTC ETF:lle, varsinkin kun on jo olemassa futuuripohjaisia bitcoin-ETF:iä?

Ensinnäkin BTC-futuurien ETF:illä on monia haittoja spot-pohjaisiin tuotteisiin verrattuna, mukaan lukien korkeat jatkuvat kustannukset, jotka voivat syödä monta prosenttia (jopa kymmeniä) vuotuisesta tuotosta.

Jos siis BTC-futuurien hinta on huomattavasti korkeampi kuin nykyinen spot-hinta, bitcoin-futuurisijoittajat luovuttavat suuren osan tuloksestaan. Näin ollen bitcoinin hallussapidon täydet suorituskykyedut eivät toteudu, kun sijoitat futuuripohjaiseen tuotteeseen. Investointimahdollisuuksien laajentaminen bitcoineihin ja muihin kryptovaroihin voi avata kokonaan uuden universumin mahdollisia salkkujen allokaatioita, jotka eivät olleet aiemmin mahdollisia.

On vielä epävarmaa, milloin nämä spot BTC ETF-instrumentit lopulta hyväksytään. Tällä hetkellä odotusarvo on tammikuu 2024.

Spot Bitcoin ETF:iä hamuavilla varainhoitolaitoksilla on triljoonaomaisuudet hoidettavanaan. Jos tästä edes pieni osa valuu Bitcoiniin, on hyvin todennäköistä, että sen hintavaikutus on huomattava. Mutta tätä pääomaa ei toki sijoiteta yhdessä yössä. Kestää todennäköisesti useita kuukausia, ennen kuin sijoittajat alkavat korvata osia perinteisistä omaisuusallokaatioistaan bitcoineilla.

Cryptocurrencies: 14.773
Markets: 1.129
Marketcap: 2,39 T (0,47%)
24h Vol: 44,32 B
BTC Dominance: 51,23%