Bitcoin shorttaus

Bitcoin & shorttaus – miten kryptovaluuttaa shortataan

Jos uskot, että Bitcoin tai jonkin muun kryptovaluutan hinta tulee romahtamaan tulevaisuudessa, voi shorttaamalla tehdä paljon voittoa. Shorttaus on kuitenkin aina riskialtis tapa sijoitaa. Tämän artikkelin tekstiä ei tulekaan ottaa ammattimaisena sijoitusneuvona. Me vain kerromme miten BTC shorttaus onnistuu, sinä teet lopulliset päätökset ja kannat riskin.

Perinteisesti shorttaus tarkoittaa sitä, että lainaat instrumentin (esimerkiksi osakkeen tai kryptoa) tänään, myyt sen tämänhetkiseen hintaan ja ostat saman määrän samaa instrumenttia myöhemmin takaisin, toivottavasti alempaan hintaan, ja palautat lainatun omaisuuden takaisin omistajalleen. Sinulle jää hintojen erotus itsellesi.

Huomaa! Shorttaus eli lyhyeksi myyminen on aina riski. Suuri sellainen. Jos et ymmärrä, mitä teet, älä tee. Voit menettää suuria summia rahaa shorttaamalla. Riski on todellinen.

Margin Trading

Yksi helpoimmista tavoista shortata Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja kuten Rippleä, Ethereumia, LiteCoinia, on ns. margin trading. Käytännössä margin viittaa terminä siihen, että omistat ostettavasta / myytävästä potista itse vain pienen osuuden ja lainaat loput muualta – Bitcoinin kohdalla yleensä suoraan kryptopörssistä.

Suosittelemme lukemaan Investopedian artikkelin, jos haluat ymmärtää tarkemmin mitä margin trading on.

Lainaat siis kryptopörssiltä Bitcoinia x-kertaisen määrän suhteessa jo omistamaasi pottiin, myyt kaiken ja odotat, että hinta laskee. Kun (jos) hinta on laskenut, ostat BTC:tä takaisin ja palautat lainaamasi kryptot takaisin pörssille.

Margin Trading onnistuu helposti esim. Binancessa.

Leveraged Short Token – HELPOIN TAPA

Binancessa on nyt myös mahdollista ostaa ns. “leveraged tokens” eli valmiiksi velkarahalla paisutettuja tokeneita. Näistä vaihdetuimmat ovat BULL, BEAR, ETHBULL ja ETHBEAR. Nimensä mukaisesti ETH BULL ja BEAR seuraavat Ethereumia.

Ostamalla jotakin näistä tokeneista käytännössä avaat long tai short -position, joka antaa 3x kertaisen vaikutukset kurssinousuista. Periaatteessa siis aina kun ETH tippuu 1 prosentin ETHBEAR nousee 3 %.

Mikä on BULL, BEAR, ETHBULL ja ETHBEAR -tokeneiden suurin etu? Niitä voi ostaa samaan tapaan kuin tavallisia kryptovaluuttoja suoraan Binance-pörssistä. Et lainaa mitään. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia erikseen marginaaleista tai likvidointihinnoista.

HUOMAA! Binance lopetti näiden tokeneiden kaupankäynnin vuoden 2020 alkupuolella sillä käyttäjät eivät ymmärtäneet miten ne toimivat.

Futuurit

Bitcoinilla on myös omat futuurimarkkinansa. Käytännössä futuuri on sopimus, jonka haltija on sidottu ostamaan tai myymään jotakin kryptovaluuttaa ennalta määrättyyn hintaan ennalta määrättynä aikana. Futuureita on olemassa sekä osto että myynti – toinen sitoo sinut myymään ja toinen sitoo sinut ostamaan jotakin instrumenttia myöhemmin. Futuureita on saatavilla ainakin CME:n ja CBOE:n kautta.

Eri CALL ja PUT-positioiden ymmärtäminen ja hallinnoiminen on monimutkaista. Siksi BTC-futuurit eivät ole oikea paikka lähteä leikkimään, jos et oikeasti tiedä mitä olet tekemässä.

Binance helpoin paikka aloittaa

Binance.com on pörssi, joka tarjoaa MARGIN TRADING mahdollisuudet kaikille käyttäjilleen.

Muista! Bitcoin shorttaus on aina suuri riski. Meidän kommenttejamme ei tule ottaa sijoitusneuvoina. Sinä teet päätökset itse ja kannat riskin.

Cryptocurrencies: 14.397
Markets: 1.101
Marketcap: 2,51 T (0,46%)
24h Vol: 132,22 B
BTC Dominance: 50,31%