Osta Zcash (ZEC) kryptovaluuttaa

Zcash (ZEC) on kryptovaluutta, joka tarjoaa käyttäjälleen täydellisen yksityisyyden ja anonymiteetin – toisin kuin esimerkiksi Bitcoin. Zcash forkattiin Bitcoinista ja sitä on mahdollista olla kierrossa maksimissaan 21 miljoonaa kolikkoa. Forkkaus tehtiin lokakuussa 2016. Aikaisemmin Zcash tunnettiin nimillä Zerocoin ja Zerocash.

Bitcoinissa kaikki siirrot ovat julkisia. Tietenkään naapurin Pekka ei näe nimeäsi missään, mutta transaktiot ja lompakot ovat kaikkien nähtävillä. Toisin kuin BTC, Zcash tarjoaa kaksi vaihtoehtoa: voit tehdä täysin läpinäkyvän siirron tai yksityisen SUOJATUN siirron.

Ai miten? Hyödyntämällä “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Arguments of Knowledge” -järjestelmää. ZK tai ZKP eli Zero Knowledge Proof -varmennukset syntyivät jo 1980-luvulla MIT:n tutkijoiden kätösissä. Käytännössä varmennuksessa toimija Y varmentaa tietävänsä arvon X ilman, että muuta tietoa liikkuu. Zcashin kohdalla ZKP:t ovat vielä pidemmälle vietyjä zk-SNARK (eli yllä mainittuja zero-knowledge succinct non-interactive argument of knowledge) -varmistuksia. Käytännössä siis kyse on ns. “random oracle” -oraakkelista, jossa varmistaja ja varmennettava eivät ole yhteydessä toisiinsa, vaan ainoastaan tähän “oraakkeliin”.

Siis suomeksi? Zcash-siirrot voidaan varmentaa ilman, että varmentajan tarvitsee tietää mitään siirrosta tai siirtäjästä ja ilman, että varmentaja ja lähettäjä ovat toisiinsa mitenkään yhteydessä.

Totaalisen yksityistä ja salattua!

Osta Zcash-kryptovaluuttaa

Ostaminen ja myyminen onnistuu nopeasti ja turvallisesti Coinbasen kautta.

  1. Luo ilmainen tili Coinbaseen tästä.
  2. Talleta rahaa pankkisiirrolla tai luottokortilla.
  3. Osta Zcash (ZEC) kryptovaluuttaa.

Osto ja myynti onnistuu nopeasti ja helposti. Ainut ongelma? Coinbase ei ole missään nimessä yksityinen tai anonyymi. Päinvastoin, se vaatii tilin ja henkilötietojen varmennuksen.

Jos anonymiteetti ja private-siirrot ovat sinulle tärkeitä jo ostaessasi Zcash-tokenia, ei Coinbase ole sinun valintasi. (Huomaathan, että me emme tue mitään salattua tai laitonta ja suosittelemme ostamaan Zcashiä Coinbasesta.)

Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.