Osta Ripple (XRP) – katso mistä ostaa Rippleä

Ripple on RTGS eli real-time gross settlement system. Aika hieno termi, eikö? Suomeksi tuo lienee jotakuinkin “reaaliaikainen bruttomaksualusta”. No, oli miten oli, käytännössä Ripple on nimitys alustalle (ja kolikolle), joka yhdistää useita maksujärjestelmiä yhteen. Tavoitteena Ripplellä on luoda maailmanlaajuinen järjestelmä, jonka kautta rahaa voidaan lähettää edullisesti ja nopeasti globaalisti.

Mistä ostaa Rippleä?

PörssiTalletustavatValuutat 
Binance Logo

UUTUUS:
Myös pankkitalletus (SEPA).


Luottokortit, muut kryptot

Useita eri altcoineja, mutta myös isot tokenit kuten BTC, BNB ja ETH.

Avaa ilmainen tili
Coinmotion Logo

SEPA-siirrot, SOFORT Banking, pankki- ja luottokortit

BTC, LTC, ETH, XRP ja muutamia muita. Uusia lisätään silloin tällöin.

Avaa ilmainen tili

Olemme listanneet sivustollamme turvalliset ja suositut kryptopörssit, joista Ripplen ostaminen onnistuu.

Yltä löydät hyviä suosittuja kryptopörssejä, jotka kaikki myyvät Rippleä. Suomalaisille helpoimmat valinnat ovat käytännössä Coinbase ja Coinmotion (suomalainen). Molempiin yksinkertaisesti vain rekisteröidytään, vahvistetaan sähköpostiosoite, vahvistetaan henkilöllisyys, valitaan maksutapa, valitaan Ripplen määrä ja vahvistetaan ostaminen. Itse osto tapahtumana vie vain joitakin sekunteja, kunhan tili on ensin vahvistettu.

Coinbasestä voi käytännössä ostaa Rippleä kahdella eri talletustavalla: siirtämällä rahaa Coinbasen tilille pankkisiirrolla TAI antamalla luottokortin tiedot palveluun ja maksamalla oston suoraan luottokortilla. Ostamisen kulut ovat tietysti luottokortilla korkeammat. Rahojen nostaminen Coinbasesta onnistuu pankkitilin lisäksi myös esimerkiksi suoraan PayPal-tilille.

Mikä on XRP?

XRP on ns. “token” eli Ripple-verkon oma valuutta. XRP toimii oikean valuutan ja kryptovaluuttojen välissä. XRP tarjoaa verkkoon sen tarvitseman likviditeetin ja yhdistää myyjät ostajiin (esim. jos vaihdat euroja dollareiksi, voi se tapahtua käyttämällä XRP:tä välissä automaattisesti).

Mihin sitä käytetään?

Ripple ja XRP toimivat kolmessa eri tarkoituksessa: edullisena valuutanvaihtopörssinä, nopeana rahojen siirtäjänä ja maksuekosysteeminä.

  • Valuutanvaihto: Maailmassa on paljon sellaisia valuuttoja, joita ei voi vaihtaa suoraan toisiinsa. Kuka esimerkiksi vaihtaa vaikkapa Bhutanin valuuttaa suoraan Islannin kruunuiksi? Ei kukaan. Käytännössä nykyään tällaiset vaihdot tapahtuvat ostamalla ja myymällä välissä yhdysvaltain dollareita. Ripple toimii samalla tavalla, mutta on paljon halvempi vaihtoehto.
  • Nopeat rahansiirrot: Siirto maailman yhdeltä laidalta toiselle kestää keskimäärin noin 4 sekuntia. Bitcoinissa aika on yleensä minuutteja (jopa tunnin) ja pankkitililtä toiselle siirto kestäisi useamman päivän.
  • Maksuekosysteemi: Periaatteessa Ripple-verkkoon voidaan luoda uusia valuuttoja mihin tahansa käyttöön.

Onko Ripple kryptovaluutta?

Ei sanan tiukimmassa mielessä. Ripple ei ensinnäkään toimi lohkoketjussa, vaan sillä on oma teknologiansa: Ripple protocol consensus algorithm (RPCA). Lisäksi Ripple on erittäin keskittynyt. Kaikki tokenit on jo louhittu ja periaatteessa järjestelmän kehittäjät voivat päättää paljonko tokeneita jaetaan yleisölle, milloin ja kenelle. Tämä kuulostaa enemmän tavalliselta pankilta kuin kryptovaluutalta.

Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.