Northcrypto: edullinen ja helppokäyttöinen kotimainen pörssi

Northcrypto LogoMaaliskuussa 2019 kotimaisten kauppapaikkojen monopoli loppui, kun uusi suomalainen toimija Northcrypto sai EU:n rahoituksen tukemana julkaistua palvelunsa. Northcrypto tarjoaa toistaiseksi talletukset ja nostot kolmelle eri valuutalle: bitcoin, litecoin ja euro, mutta sivuston tiedotteiden mukaan tarjontaa tullaan lisäämään. Pystyt siis tallettamaan ja nostamaan euroja ilman tarvittavia välikäsiä.

Palvelun alkutaival

Sana Northcryptosta alkoi kiirimään heti sen julkistettua ensimmäinen palvelunsa. Jo ensimmäisen kuukauden aikana sivustolla vieraili yli 10 000 ihmistä ja palvelussa suoritettiin yli 100 kauppaa. Tätä artikkelia kirjoittessa he ovat ehtineet myös julkistaa iOS sovelluksen, ja Android-versiota voidaan odottaa julkistettavan aivan lähiaikoina. Tämän kaiken perusteella Northcrypto toimittaa lupaamansa asiat aikataulussa.

Pörssin kuvaus

Northcrypto on ennakoinut palvelussaan muutamia asioita. Heillä on esimerkiksi nyt jo käytössään tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, koska finanssivalvonta tulee todennäköisesti edellyttämään sitä kaikilta suomalaisilta pörsseiltä tulevaisuudessa. Tästä kuulemme todennäköisesti lisää myöhemmin toukokuussa finanssivalvonnan järjestämän tiedotustilaisuuden jälkeen.

Kun tunnukset on luotu, ensimmäiseksi silmiin pistää palvelun helppokäyttöisyys. Ulkoasu ja toiminnot ovat todella pelkistetyt ja yksinkertaiset, eikä kellään pitäisi olla vaikeuksia talletusten, nostojen tai kaupankäynnin kanssa. Kurssit ovat helposti luettavissa sekä ymmärrettävissä ja ostettaessa jotain valuuttaa näet selkeästi, kuinka paljon tulet ostettavaa valuuttaa saamaan. Palvelun kulut ilmoitetaan selkeästi sivustolla, nimellisten talletus- ja nostomaksujen (joita niitäkään ei kaikissa valuutoissa) lisäksi kaikilla kaupoilla on noin 1,0% kulu. Siihen ei lisätä enää mitään piilomaksuja, vaan kaupankäyntisivulla näkyvä kurssi sisältää tuon kustannuksen, joka on ainakin tällä hetkellä Suomen selkeästi halvin.

Kun verkkosivuilla oleva palvelu sopii kenelle vaan käytettäväksi yksinkertaisuutensa vuoksi, tarjoaa mobiilisovellus edistyneempiä ominaisuuksia kokeneemmille kaupankävijöille. Tällä hetkellä mobiilisovelluksessa on muun muassa paremmat työkalut kurssien seurantaan sekä oman portfolion hallintaan.

Northcrypto mediassa

Northcrypton toimitusjohtaja Ville Runola valittiin Turun Sanomien viikon henkilöksi viikolla 18 Turun Sanomien toimesta (juttu tilaajille: https://www.ts.fi/uutiset/talous/4562648/Ville+Runolan+jaakiekkoura+vaihtui+kryptovaluuttaan), jossa Runola kertoo omasta tarinastaan, yrityksestään, sekä lohkoketjuista ylipäätään. Tämä toi varmasti positiivista julkisuutta niin Northcryptolle, kuin koko kryptoskenelle tietoisuuden muodossa. Lehtijutun lisäksi Northcryptoon ei olla hirveästi törmätty julkisuudessa tai mediassa. Tähän vaikuttaa varmastikin monien sosiaalisten medioiden, sekä uutistoimistojen jopa kielteinen suhtautuminen kryptovaluuttoihin.

Northcrypto sen sijaan löytyy sosiaalisesta mediasta niin Twitteristä, Facebookista kuin Instagramista. Heidän aktiivisuutensa on lähinnä perustunut näillä alustoilla omista asioista tiedottamiseen, eivätkä he ole esittäneet kantaa ottavia kommentteja ainakaan vielä liittyen kryptomaailmaan.

Yhteenveto

Suosittelen Northcryptoa kaikille tutuilleni, mutta erityisesti aloitteleville kryptovaluuttojen ostajille sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Verkkosivuilla tarjotaan kaiken lisäksi kattavia selkokielellä kirjoitettuja tietopaketteja, joista aloittelevat ja mikseivät vähän kokeneemmatkin kaupankävijät saavat varmasti uutta (tai syventävää) tietoa itselleen niin eri kryptovaluutoista kuin lohkoketjusta ja siihen liittyvistä teknologioista itselleen.
Koko palvelu vaikuttaa erittäin luotettavalta ja läpinäkyvältä, eikä asiakas tarvitse suurta tietämystä käyttääkseen sitä. Piilokuluja ei ole, vaan ruudulla lukevat luvut pitävät paikkansa myös kauppojen jälkeen. Ainoana miinuksena näen tämänhetkisen valuuttatarjonnan suppeuden ja mielenkiinnolla odotan, minkä valuutan he julkaisevat seuraavaksi. Sisäpiirin huhujen mukaan vastaus tähän saattaisi olla Monero (XMR).

Northcrypton sivuilta ”Tietoa meistä” -osiosta:
Olemme suomalainen, vuonna 2018 perustettu lohkoketjuteknologian parissa toimiva yritys. Henkilöstömme taustat vaihtelevat pitkästä tietoteknisestä kokemuksesta verkkomarkkinointiin sekä rahoitusalaan. Meitä kaikkia kuitenkin yhdistää usko lohkoketjuteknologian etuihin. Näkemyksemme mukaan lohkoketjut tullaan yhdistämään lähes kaikkiin olemassa oleviin tietoteknisiin palveluihin niiden kustannustehokkuuden ja toimintavarmuuden ansiosta. Uskomme, että tämä prosessi on vasta aluillaan, ja ihmisille on ainakin vielä tässä vaiheessa liian vaikeaa sijoittaa tähän teknologian alaan ilman teknologista taustaa.
Ensimmäisenä palvelunamme halusimmekin julkaista sijoitusalustan kryptovaluutoille. Palvelumme on osittain EU:n rahoittama. Alustamme suurin tavoite on yksinkertaistaa kryptovaluuttojen ja muun lohkoketjuteknologian tokeneiden ostoprosessi tinkimättä kuitenkaan turvallisuudesta. Pyrimme myös tarjoamaan asiaan liittyvää tietoa sivustollamme. Jos sinulle jää kysyttävää, suomalainen asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiisi mielellään. ”

Northcrypton verkkosivut: https://www.northcrypto.com/

Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.