NKN eli New Kind of Network = Hajautettu Internet

NKN eli New Kind of Network kutsuu itseään täysin uudenlaiseksi P2P-verkostoprotokollaksi, joka pohjautuu julkiseen lohkoketjuun.

NKN kryptovaluuttaa käytetään kannustamaan ihmisiä jakamaan omaa verkkoyhteyttään ja käyttämätöntä kaistaansa. Verkoston tarkoitus on siis “kutoa” yhteen käyttämätöntä kaistaa niin että ne, joilla on käyttämätöntä verkkokaistaa tarjoavat sitä niille, jotka kärsivät hitaasta nettiyhteydestä.

“Avoin, tehokas ja kestävä.”

NKN:n perustajan Zheng “Bruce” Lin mukaan NKN-verkosto pystyy ottamaan käyttöön noin 50-60 prosenttia käyttämättömästä kaistasta ja näin nopeuttamaan koko maailman Internet-yhteyksiä.

  • Käyttää skaalautuvaa PoR eli Proof of Relay algoritmia.
  • Proof of Relay mahdollistaa nopean datan lähetämisen turvallisesti.
  • Käyttämällä lohkoketjuteknologiaa, NKN toivoo luovansa uudenlaisen hajautetun verkkoyhteyksien verkoston.
  • Koko järjestelmä on suunniteltu käsittelemään todella suuria määriä mikromaksuja ja -tapahtumia reaaliajassa.
  • Käytännössä verkoston kautta voidaan dynaamisesti ohjata liikennettä reaaliaikaiseen käyttö- ja suorituskykydataan pohjautuen.

Usein käytetään myös termiä DDTN eli decentralized data transmission network, joka kuvaa hyvin koko NKN:n konseptia.

Miten NKN toimii
Lähde: NKN.org

Iso uutinen: iQIYI

Huhtikuun 2020 alussa NKN ilmoitti yhteistyöstä iQIYI-alustan kanssa. Meille suomalaisille alusta on melko tuntematon – mutta se on Kiinan johtava viihde- ja videoalusta. iQIYI:n omistaja on hakukonejätti Baidu.

Yhteistyön laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta yritysten ajatuksena on NKN:n edge computing -teknologian avulla parantaa iQIYI:n videostreamien laatua ja nopeuttaa videoiden “toimitusta” (siis käytännössä parantaa latausaikoja ja -varmuutta).

NKN ostaminen

Tällä hetkellä suomalaisille helpoin tapa ostaa NKN-kryptovaluuttaa on Binancen kautta. Lisäksi voit helposti ryhtyä NKN-nodeksi, josta saat palkkioksi tietysti NKN:ää. Käytännössä nodeksi voi ryhtyä esimerkiksi virtuaalikoneella (esim. Amazonin AWS tai DigitalOcean). Tosin NKN:n routing-algoritmi suosii tietysti matalan vasteajan ja korkean lasketantatehon nodeja – joten ihan millään peltipurkilla ei välttämättä kannata lähteä tarjoamaan omaa tehoaan verkoston käyttöön (tosin kaikki laitteet tietysti auttavat).

Osta NKN Binancesta! >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.