Osta Monero (XMR) – ostaminen & mitä on Monero

Elämme aikaa, jossa suurin osa elämästämme on verkossa. Yksityisyydestä onkin tullut entistäkin tärkeämpi kysymys. Painostavien hallitusten ja sensuureiden maissa yksityisyys voi jopa merkitä eroa elämän ja kuoleman välillä. Onneksi juuri tässä Monero astuu mukaan kuvioihin ja takaa ihmisille heidän ansaitsemansa yksityisyyden.

Monero on kryptovaluutta, joka keskittyy rahasiirtojen anonyymiuteen sekä yksityisen, sensuurinkestävän rahakkeen luontiin, jota voidaan hyödyntää valuutan siirtoon ympäri maailmaa. Monero on pystynyt osoittamaan tietosuojalähtöisen CrypytoNote-protokollansa avulla, että arvokkaat rahasiirrot voidaan pitää yksityisinä uteliailta silmiltä.

Monero (XMR) osto pähkinänkuoressa
 • Luo tili Binanceen.
 • Lisää luottokorttisi tiedot.
 • Osta mitä tahansa kryptovaluuttaa suoraan luottokortillasi!
 • Hienoa! Noin helppoa se oli. Omistat nyt Moneroa!
 • Mitä Monero tekee?

  Jotta ymmärtäisimme Moneroa hieman paremmin, tutustutaan alta löytyvään kuvaan, jossa on verrattu Bitcoinia ja Monero keskenään:

  Monilla ihmisillä on yhä harhakäsitys siitä, että Bitcoin on yksityinen ja jäljittämätön kryptovaluutta, jonka kulkua ei voida seurata. Todellisuudessa Bitcoin kuitenkin tunnetaan julkisesta lokistaan (lohkoketju), joka sisältää ikuisen listan kaikista Bitcoinin järjestelmässä tehdyistä rahasiirroista. Julkinen loki voi olla hyödyllinen, sillä se on kätevä tapa todentaa liiketapahtumia ja varmistaa niiden luottamuksellisuus (salanimellä). Se ei kuitenkaan tee Bitcoinista yksityistä.

  Koska jokaisesta Bitcoin-verkostossa tehdystä siirrosta on loki, kaikki rahasiirrot ja niiden metadata on nähtävillä Bitcoinin julkisesta osoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen tehty rahasiirto tulee jäämään näkyviin aina alusta ensimmäiseen ja viimeisimpään siirtoon saakka.

  Monero puolestaan hyödyntää kryptograafista protokollaa, joka tunnetaan nimellä CryptoNote. Moneron perustana toimiva teknologia pyrkii tekemään liiketoimista jäljittämättömiä ja siksi XMR-rahakkeiden saldot pysyvät luottamuksellisina.

  Rahoitusteknologian alalla yksityisyydensuoja on entistäkin tärkeämpää, sillä tietoturvaloukkaukset pyrkivät varastamaan taloudellisia tietoja (kuten luottokorttitietoja). Monero torjuu tätä oletusmääritteen kautta, jossa kaikki siirrot pysyvät yleisöltä salassa tehokkaan teknologian avustuksella – tästä lisää yksityiskohtaisemmin alla.

  Linkittämättömät, peitellyt osoitteet

  Toisin kuin Moneron kohdalla, Bitcoinin osoitteita käytetään useimmiten uudelleen useisiin rahansiirtotapahtumiin. Kaikki saapuvat ja lähtevät tapahtuvat ja metadata ovat siis julkisesti saatavilla kaikille julkisen osoitteen kautta.

  Vaikka yhteisö ei ole paljastanut identiteettiään, sen siirrot voidaan jäljittää yhteen ainoaan osoitteeseen, jota myöhemmin voidaan käyttää lisäanalyyseja varten, mikäli osoite saa osakseen haitallista toimintaa. Osoitteen omistajan tunnistaminen helpottuu analysoimalla yleisimpiä kuvioita ja yhdistämällä lompakon saapuvan ja lähtevän arvon keskenään.

  Toisaalta, käyttäessäsi Moneroa liiketoiminnassasi, kohdeosoitteet tunnistetaan vain lähettäjän ja vastaanottajan toimesta. Moneron lohkoketju ei paljasta kohdeosoitetta, joka vastaanottaa XMR-rahakkeen, vaan näyttää vastaanottavan osoitteen kryptograafisen salauksen kautta (joka erotellaan lähetysosoitteesta). Kohdeosoitteen voi paljastaa ainoastaan lähettävä tai vastaanottava osapuoli.
  Salaisen avainnäkymän ansiosta vastaanottaja pystyy määrittämään, kuinka paljon XMR-rahaketta on lähetetty linkittämättömän osoitteen kautta – tietenkin erillään julkisesta osoitteesta. Tällaisia osoitteita kutsutaan peitellyiksi osoitteiksi.

  Jäljittämättömät rengasallekirjoitukset

  Monero mahdollistaa valuutan jäljittämättömyyden rengasallekirjoituksina tunnetun teknologian kautta. Rengasallekirjoitukset mahdollistavat tapahtumien sekoittamisen, mikä parantaa yksityisyydensuojaa entisestään. Tapahtumien sekoitusprosessi antaa lähettäjälle mahdollisuuden valita satunnaisesti useita muita potentiaalisia allekirjoittajia (1. alkulohkosta lähtien) lohkoketjuverkostossa tapahtuvaa XMR:n lähetystä varten.

  Tärkeintä on ymmärtää, että rengasallekirjoitukset takaavat, ettei yksikään henkilö voi selvittää varojen alkuperää, sillä kuka tahansa ryhmästä voi olla potentiaalinen allekirjoittaja. Kuva 3 havainnollistaa kuinka jäljittämättömät rengasallekirjoitukset toimivat Monerossa.

  Rengasallekirjoitukset vaikeuttavat tapahtumien jäljittämistä tiettyyn IP-osoitteeseen, joka vastaa tapahtuman suorittanutta lähettäjää tai vastaanottajaa. Tämä lisää yksityisyyden ja nimettömyyden tarjoamaa turvaa.

  Moneron historia

  Moneron historiaa voidaan jäljittää aina huhtikuuhun 2014 asti, jolloin BitMonero (Moneron alkuperäinen nimi) astui kuvioihin Bytecoin-haarasta. Bytecoin oli myös CryptoNote-protokollan haarauma (vaikkakaan kyse ei ole digitaalisesta valuutasta) CryptoNoten keskittyessä yksityisyyden/ anonyymiyden saavuttamisen teknisiin ja kryptograafisiin ominaisuuksiin.

  CryptoNote tunnettiin innovatiivisista rengasallekirjoituksistaan, joista Monero nyt ottaa kunniaa yhtenä yksityisyyden suojausominaisuutena. Koska Monero todella keskittyy rahasiirtojen nimettömyyteen, Moneron lohkoketju on suunniteltu oletusarvoisesti läpinäkyväksi ja tapahtumien jäljittäminen yksilöllisen julkisen osoitteen kautta on mahdotonta, toisin kuin Bitcoinin kohdalla.

  Monero-tiimi

  Moneron ydinkehittäjäryhmä koostuu äärimmäisen lahjakkaista henkilöistä, jotka suhtautuvat yksityisyyteen ja anonyymiuteen innokkaasti. Seitsemästä ydinkehittäjästä kaksi tunnetaan julkisesti – Riccardo Spagni ja Francisco Cabañas, kun taas muut kehittäjät ovat halunneet pysyä nimettöminä.
  Ydinryhmän ohella Monerolla on ollut yli 200 osallistujaa projektinsa elinkaaren aikana. Monero käy myös läpi kehityspäivityksiä, jotka tavallisesti lisäävät turvallisuuteen kohdistuvia päivitettyjä ominaisuuksia ja parannuksia lähes kerran puolessa vuodessa. Tällaisen aikataulun ansiosta Monero kykenee jatkamaan kasvuaan ja varmistamaan, että ydinryhmä sekä muut osallistujat kykenevät sopeutumaan muutoksiin, jolloin Moneron ekosysteemi ja verkosto pääsevät kehittymään aina vain eteenpäin.

  Kilpailijat

  Koska yksityisyys on suuri huolenaihe kryptovaluuttojen maailmassa, useat digitaaliset tunnisteet tarjoavat yksityisyyttä hyödyntämällä erilaisia kryptograafisia protokollia, tekniikoita ja taustatekniikkaa.

  Loppupäätelmät

  Yksityisyys ja anonyymius tulevat jatkossakin olemaan kaksi keskeisintä piirrettä heille, jotka asuvat sorretuissa sensuurin maissa sekä heille, jotka yksinkertaisesti tuntevat olevansa oikeutettuja yksityisyyteen.

  Moneron laaja ammattitaitoisten kehittäjien tiimi, joka keskittyy eritoten yksityisyyteen perustuvien ominaisuuksien toteuttamiseen ainutlaatuisten teknologiaprotokollien avustuksella, tulee jatkossakin kehittämään Moneron tarjoamia yksityisyyden suojamekanismeja entistäkin paremmalle tasolle. Kehittäjien rinnalla osaavat PhD-tutkijat pyrkivät jatkuvasti parantamaan ja vahvistamaan Moneron yksityisyyttä.
  Projekti on jo onnistunut osoittamaan, kuinka hyödyllinen se todellisuudessa onkaan. Se ei ainoastaan tarjoa turvallisen tavan valuutan siirtoon verkossa, mutta tekee myös kryptograafisesti peiteltyjen osoitteiden takana piilevän identiteetin paljastamisesta äärimmäisen vaikeaa.

  Vaikka yksityisyyden alalla riittää kilpailijoita, Monero erottuu edukseen täyttämällä standardit, jotka tarjoavat käyttäjille kaikkein korkealuokkaisimman yksityisyyden ja anonyymiuden suojan. Koska reaalimaailman eri alat vaativat enemmän yksityisyyteen keskittyvää palvelua, Monero loistaa olemassa olollaan ja osoittaa, että vain taivas on rajana. Suojaamalla varainsiirroista syntyvää dataa ja metadataa, Monero on raivannut tiensä jatkuvan kasvun polulle.

  Lähde: Investinblockchain.com

  Huomaa!

  Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

  Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

  Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.