Osta DASH – ostaminen & mitä on Dash

Dash on Bitcoinista haaroitettu vertaiskryptovaluutta, joka tarjoaa käyttäjille nopeampia ja yksityisempiä siirtoja. Dash on ensimmäinen digitaalivaluutta, joka toteuttaa hajautettua lohkoketju-hallintajärjestelmää (“governance system”).

Dash on sekoitus sanoista ’digitaalinen valuutta’ (Digital Cash). Markkinoilla sen valuuttasymbolina toimii DASH.

Dash osto pähkinänkuoressa
 • Luo tili Binanceen.
 • Lisää luottokorttisi tiedot.
 • Osta mitä tahansa kryptovaluuttaa suoraan luottokortillasi!
 • Hienoa! Noin helppoa se oli. Omistat nyt DASH:ia!
 • Mikä Dash on?

  Dash lanseerattiin tammikuussa 2014 nimellä Xcoin. Sittemmin se muutti nimensä Darkcoiniksi. Maaliskuussa 2015 Darkcoin nimettiin uudelleen Dashiksi. Koska Dash on haaroitettu Bitcoinista, se jäljentää Bitcoinin jo olemassa olevaa koodia, mutta tarjoaa ratkaisuja ongelmiin, joita käyttäjät ovat kohdanneet Bitcoinin kanssa. Niinpä, Dashista puuttuu kokonaan Bitcoinille ilmeiset puutteet ja heikkoudet, mikä tekee näistä kahdesta digitaalisesta kolikosta huomattavasti erilaisia tehokkuutensa osalta. Vaihtoehtona Bitcoinille Dash tarjoaa käyttäjilleen nopeamman ja anonyymimman palvelun.

  Yksi Bitcoinin käytön haittapuolista on se, että varojen matka siirrosta vahvistuksen kautta tilillä näkymiseen on hidas. Siirron hyväksyminen ja viimeistely voi viedä Bitcoin-järjestelmässä minuuteista tunteihin. Dashin kanssa siirtojen vahvistaminen tapahtuu kuitenkin sekunneissa. Vaikka monet muut kryptovaluutat tarjoavat Dashin tapaan välittömiä siirtoja, kaikki eivät suinkaan lukitse siirtoja välittömästi niiden suorittamisen jälkeen. Ajattelepa hetki ostajaa, joka ostaa tavaraa myyjältä ja lähettää maksunsa. Jos järjestelmä vahvistaa maksun, mutta ei lukitse annettua summaa, ostaja voi tehdä toisen oston samoilla varoilla, joiden ei tulisi enää olla käytössä. Kryptomaailmassa tätä ilmiötä kutsutaan Double Spending-ongelmaksi. Dash tarjoaa käyttäjilleen InstantSend (aiemmin InstantX) ominaisuuden, joka lukitsee varat ennen, kuin ne lisätään Dashin lohkoketjuun. Käyttäjien ei siis tarvitse odottaa lohkon vahvistusta siirron vahvistamiseksi.

  Dashilla on myös toinen erikoisuutensa, nimittäin coinjoin-sekoitusmenetelmä. Tätä sekoitusmenetelmää kutsutaan nimellä PrivateSend (aiemmin DarkSend). Menetelmä tekee käyttäjien tekemistä siirroista nimettömiä. Erillisten siirtojen sijaan coinjoin sekoittaa useiden osapuolien tekemät siirrot yhdeksi siirroksi. Esimerkiksi kolme varainsiirtoa A-D, B-E ja C-F luetaan lohkoketjussa A, B, C – D, E, F.

  Jokainen sekoituskierros tekee lähetysten jäljittämisestä entistäkin vaikeampaa. PrivateSend edellyttää vähintään kolmen eri käyttäjän suorittamaa siirtoa, jotka lopulta sulautetaan yhteen varojen jäljittämisen hämärtämiseksi. Lähettäjien ja vastaanottajien on lähetettävä sama Dash-arvo ja jokaista istuntoa kohden on 1,000 DASH raja.

  Dash ohjaa verkostoa, joka tunnetaan nimellä Masternode. Maternode tarjoaa digitaalisen Dash-lompakon, helpottaa InstantSendin alaisuudessa lukittuja maksuja, koordinoi kolikkojen sekoittamista PrivateSendin välityksellä sekä mahdollistaa hajautetun hallintoalustan käytön.

  Vuonna 2017 Dash solmi sopimuksen web-pohjaisen Wall of Coins -alustan kanssa. Wall of Coins tarjoaa vertaisverkoston, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä Dash-valuuttaansa käteisellä. Alusta mahdollistaa myös kryptovaluutan ostamisen ja myynnin perinteisissä rahoituspalveluyrityksissä, kuten Wells Fargossa, MoneyGramissa, Chasessa ja Western Unionissa.

  Huomaa!

  Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

  Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

  Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.