Parhaat kryptopörssit

Mistä kryptovaluuttoja voi ostaa? Tietysti markkinapaikoista, joita kutsutaan nimellä kryptopörssit. Tällaisia pörssejä ovat esimerkiksi Coinbase, Binance ja Coinmotion. Näiden osto- ja myyntipaikkojen tehtävä on yhdistää ihmiset, jotka haluavat myydä tai ostaa tiettyjä kryptoja. Samaan tapaan kuin oikeissakin pörsseissä, kryptopörssit mahdollistavat hintojen reaaliaikaiset muutokset ja seurannan.

Itse kaupankäynti on helppoa. Luot tilin yhteen tai useampaan kryptopörssiin ja ensin talletat kaupankäyntitilillesi euroja tai asetat maksutavaksi luottokortin. Tämän jälkeen voit vaihtaa omia eurojasi kryptoihin. Kun sinulla on kaupankäyntitililläsi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoin, Ethereum, Ripple tai mikä vaan muu), voit myös myydä omistamasi valuutat (takaisin euroiksi) tai vaihtaa niitä muihin kryptoihin.

Mielestämme parhaat kryptopörssit

PörssiTalletustavatValuutat 
Binance Logo

UUTUUS:
Myös pankkitalletus (SEPA).


Luottokortit, muut kryptot

Useita eri altcoineja, mutta myös isot tokenit kuten BTC, BNB ja ETH.

Avaa ilmainen tili
Coinmotion Logo

SEPA-siirrot, SOFORT Banking, pankki- ja luottokortit

BTC, LTC, ETH, XRP ja muutamia muita. Uusia lisätään silloin tällöin.

Avaa ilmainen tili

Yllä mainituista etenkin Binance on niittänyt mainetta maailman isoimpana altcoin-pörssinä. Sen kautta voi siis ostaa, myydä ja vaihtaa useita pienempiä altcoineja, joita ei esimerkiksi Coinmotionista tai Coinbasesta löydy.

Toki tässä kohtaa on pakko myöntää, että Coinbase on laajentanut omaa tarjontaansa valtavasti vuoden 2019 aikana. Aikaisemmin pörssistä sai vain Bitcoinia, Ethereumia, Rippleä, Litecoinia ja Bitcoin Cashia. Nykyisin se on oiva ostopaikka myös vaikkapa Augur, Zcash, 0x, Basic Attention Token, Tezo ja Chainlink -kryptoille.

Mikä on helppokäyttöisin kryptopörssi aloittelijalle?

Coinbase, ehdottomasti!

Tilin luominen Coinbaseen on yksinkertaista, nopeaa ja turvallista. Voit ostaa kryptovaluuttoja joko suoraan luottokortillasi tai tallettamalla rahaa Coinbase-tilillesi (SEPA-pankkisiirrolla). Yksinkertaisesti valitset vain mitä kryptoa haluat ostaa, ja klikkaat “BUY”. Tämän jälkeen määrität joko euromääräisen ostosumman tai vaihtoehtoisesti minkä määrän kryptovaluuttaa haluat ostaa (esim 0,1 BTC). Sitten vain klikkaat “CONFIRM”. Ja buum, omistat haluamaasi kryptoa!

Parhaat kryptopörssit aloittelijalle

Säilytys

Huomaathan, että kryptopörssit eivät ole suositeltava paikka kryptovaluuttojen pitkäaikaiseen säilytykseen. Vaikka pörssi olisikin tunnettu ja toiminut pitkään, on aina mahdollista, että hakkerit tai valtiot käyvät sen kimppuun. Etenkin suuret summat kannattaa aina siirtää omaan hardware-lompakkoon. Markkinoiden paras hardware-lompakkoa on tällä hetkellä Ledger Nano X.

Pitkäaikainen sijoitus vai treidaus aktiivisesti?

Kryptovaluuttoja voi ostaa ja myydä hyvin samalla tavalla kuin osakkeita tai derivaattoja. Voit siis ostaa vaikkapa Bitcoinia pidemmän aikavälin sijoituksena tai vaihtaa valuutasta toiseen useamman kerran saman päivän aikana.

Jos olet täysi aloittelija ja ostat kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa, suosittelemme aloittamaan pienemmällä summalla. Näin pääset ensin kokeilemaan miten rahansiirto toimii, miten ostat eri digivaluuttoja ja miten kryptopörssi toimii käytännössä.

Yhteenveto

Kryptopörssit ovat siis yksinkertaisesti paikkoja, joissa kryptovaluuttoja voidaan ostaa, myydä ja vaihtaa. Siis kaupankäyntiin tarkoitettuja alustoja. Yllä esitellyt kauppapaikat ovat mielestämme tämän hetken parhaat, mutta teknologia kehittyy koko ajan ja koskaan ei tiedä, mitä lohkoketjuteknologia tuo tullessaan.

Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.