Kiinan oma digitaalinen valuutta – kiinalaiset voivat julkaista omansa 2-3 kuukaudessa

Russian Times raportoi, että Peking on kehittänyt oman Digital Currency Electronic Payment (DCEP) -verkostonsa, joka mahdollistaa digitaalisen valuutan siirtämisen valtion keskuspankilta liikepankeille ja kolmansien osapuolien maksuverkkoihin kuten Alipay ja WeChat Pay -sovelluksiin.

Tästä kertoi HCM Capitalin Jack Lee, joka kertoi CNBC:lle, että järjestelmät ja verkot ovat jo valmiina ja Kiina on valmis julkaisemaan kokonaisuuden 2-3 kuukauden sisällä. Kiinan oman digivaluutan ei ole tarkoitus korvata käteistä rahaa – ainakaan välittömästi.

Uutisoinnissa kuitenkin puhutaan koko ajan digitaalisesta valuutasta, ei kryptovaluutasta. On siis vielä hieman epäselvää mihin digivaluutta pohjautuu. Oletattavaa on, että verkosto on lohkoketjuihin pohjautuva, sillä Kiinan presidentti Xi Jinping on viime aikoina painottanut puheissaan investointeja lohkoketjuteknologiaan ja lohkoketjujen kehitystyöhön. Epäsuorasti lainaten presidenttin Xi Jinping on todennut, että “lohkoketjuteknologioita tulee kehittää ja käyttää hyväksi, jotta Kiina voi saavuttaa etulyöntiaseman muihin isoihin maihin verrattuna”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.