Osta Augur (REP eli Reputation) kryptovaluuttaa

Augur on hajautettu ennustemarkkina (prediction market). Ennustemarkkinan tarkoitus on tarjota ennusteita liittyen erilaisiin tapahtumiin, taloudellisiin hintoihin ja käytännössä kaikkeen mitä voidaan ennustaa. Käytännössä ennustemarkkina toimii niin, että iso ryhmä käyttäjiä lyö vetoa tietystä tapahtumasta. Esimerkiksi äänestystuloksesta, hyödykkeen hinnasta, elokuvan myyntituotoista tai vaikkapa yrityksen vuosituloksesta. Kun ennustajia on riittävästi ja markkina on häiriötön, manipuloimaton ja nopea, voidaan olettaa, että algoritmi ja lyödyt “vedot” löytävät todelliset aidot ennusteet (esim. todennäköisyydet, keskiarvot tai mediaanit tietyille tapahtumille). Kun minkä tahansa asian puolesta voidaan lyödä vetoa, voidaan mitä tahansa periaatteessa ennustaa.

Mikä on ennustemarkkina? Yksinkertaisesti, suuri joukko, joka lyö vetoa tapahtumien puolesta. Tämän pohjalta voidaan ennustaa esim. todennäköisyyksiä. Kyse on ns. crowdsourcingista. Ennusteet tulevat siis isosta massasta, eivät yksittäisiltä “asiantuntijoilta”.

Entä sitten Augur? Augur on hajautettu ennustemarkkina, jonka ajatuksena on kerätä informaatiota joukolta ja näin ennustaa periaatteessa mitä tahansa. Verkko itsessään palkitse oikeassa olleita ja rankaisee väärässä olleita. Augur haluaa mullistaa ennustemarkkinoiden maailman ja näin uudistaa koko käsityksemme siitä miten ihmiset näkevät ja vahvistavat “totuutta”.

Augur-verkon token on Reputation (REP). Kolikkojen kokonaismäärä on rajattu 11 miljoonaan. Kryptovaluutta laukaistiin elokuussa 2015. Kuten todettua, oikein ennustaneet saavat REP-tokenia ja näin “tienaavat”. Ennusteen tekemiseksi sinulla pitää tietysti ensin olla REP-kryptovaluuttaa. Joten tietyllä tavalla kyse on vedonlyönnistä, vaikka ennustemarkkinaa käytetäänkin nimensä mukaisesti ennustamiseen. Vetojen perusteella Augur-verkon algoritmi laskee eri tapahtumien todennäköisimmät lopputulokset.

Alustan perustajan Joey Krugin mukaan Augur-verkko ja REP-tokeneita voidaan periaatteessa käyttää monimutkaisiinkin asioihin. Hänen esimerkkinsä mukaan maanviljelijät Argentiinassa voivat suojautua sään vaihteluilta tai kiinalaiset sijoittajat voivat lyödä vetoa yhdysvaltalaisista osakkeista, vaikka eivät pääseekään suoraan käsiksi markkinaan.

Mistä ostaa Augur (REP) kryptovaluuttaa?

Voit ostaa REP-tokenia kätevästi Coinbase-pörssistä. Näin se käy.

  1. Luo ilmainen tili Coinbaseen tästä.
  2. Talleta rahaa pankkisiirrolla tai luottokortilla.
  3. Osta Augur (REP) kryptovaluuttaa.
Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.