Osta 0x (ZRX) kryptovaluuttaa

0x on avoin protokolla, jonka tarkoitus on tarjota Ethereum-lohkoketjuun hajautettu markkinapaikka, jossa ERC20-tokeneita voidaan vaihtaa. Kuvittele maailma, jossa Ethereum-lohkoketjuun on rakennettu miljoonittain erilaisia sovelluksia, jotka hyödyntävät tuhansia erilaisia ERC20-tokeneita. Silloin tarvitaan säännöt, joiden avulla minä voin vaihtaa tokenin X tokeniin Y. Ja 0x tarjoaa tämän ominaisuuden. Käytännössä 0x-protokollan avulla kuka tahansa devaaja voi rakentaa oman kryptovaluuttapörssinsä – esimerkiksi sisälle omaan sovellukseensa.

Miksi 0x protokollaa tarvitaan? Koska se on täysin hajautettu, mutta tarjoaa silti hallinnoitujen markkinapaikkojen etuja. Yksittäiset markkinapaikat kuten Bitfinex tai Mt Gox ovat haavoittuvaisia. Niiden taustalla on aina jokin yritys, joka voi kaatua – tai ne voidaan hakkeroida. Hajautettu järjestelmä ei ole haavoittuvainen hakkaroinneille tai yksittäisten yritysten toimille.

Eri tokeneiden lisäksi 0x-protokollan avulla voidaan rakentaa vaihtopaikkoja, joissa voidaan ostaa ja myydä myös muita token-muotoon paketoituja tuotteita kuten osakkeita, kultaa, asuntoja, videopelejä ja periaatteessa melkein mitä tahansa muuta.

Mihin sitten 0x-protokollan omaa ZRX-tokenia tarvitaan? Sillä on kaksi käyttötarkoitusta. Ensinnäkin, ZRX:llä maksetaan siirtokulut hajautetun järjestelmän ylläpitäjille (koska järjestelmä on hajautettu, sinäkin voit periaatteessa olla yksi sellainen). Toisekseen, ZRX-tokenin omistajat voivat vaikuttaa koko lohkoketjun hallintaan. Mitä enemmän ZRX:ää omistat, sitä enemmän saat vaikutusvaltaa protokollan kehityksessä.

Koska protokolla on avoin, voidaan sen päälle rakennetut dApps-sovellukset yhdistää julkisiin likviditeettialtaisiin. Näin kaikille ERC20-tokeneille periaatteessa pitäisi riittää likviditeettiä ja tokeneiden vaihto on paljon nopeampaa ja varmempaa kuin suljetussa järjestelmässä.

ZRX-kryptovaluutan ostaminen

Nykyisin ZRX-tokenia voi ostaa suoraan Coinbase-pörssistä.

  1. Luo ilmainen tili Coinbaseen tästä.
  2. Talleta rahaa pankkisiirrolla tai luottokortilla.
  3. Osta 0x (ZRX) kryptovaluuttaa.
Huomaa!

Sivustolla julkaistavat tiedot ovat kirjoittajan omia mielipiteitä ja niitä ei tulee ottaa ammattimaisina sijoitusneuvoina.

Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. Suosittelemme miettimään sijoitusta tarkkaan. Älä sijoita enempää kuin olet valmis häviämään.

Mainonnasta: Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Kun klikkaat eteenpäin ja ostat tuotteita tai rekisteröidyt palveluun, me saamme pienen komission. Affiliate-verkostot saattavat asettaa evästeitä, jotka saat halutessasi pois selaimesi asetuksista.